Kålrulle  – Let, sund, knasende frisk, smager vidunderligt med friske danskproducerede råvarer.

  • 100 g rensede kantareller
  • 2  kyllingefileter  i små tern
  • 2 spsk.  solsikkekerner
  • 2 spsk. rapsolie eller smør
  • Salt og peber
  • 1 spsk. grofthakket persille
  • 1 spsk. fintsnittet purløg
  • 1 tsk. finthakket ramsløg
  • 1/2 tsk. sennep
  • 1 spsk. mayonnaise
  • 1 spsk. cremefraiche
  • 2 store blade fra spidskål –  rød eller grøn – det groveste, inderste stykke skæres fra

 

Creme fraiche, mayonnaise, sennep, persille, ramsløg  og purløg røres sammen.

Bladene fra spidskålen gøres klar.

 

Kantarellerne svitses i halvdelen af fedstoffet, til væsken er væk og de er tørre og lidt brune. Tages af panden.

Solsikkekernerne ristes i lidt af fedtstoffet, skal få let farve, men endelig ikke blive brankede. Tages af panden.

Kyllingekødet med salt og peber steges i resten af fedtstoffet til de brune og lækre. Tages af varmen og tilsættes kantareller og solsikkekerner.

Blandingen  med kylling, kantareller og solsikkekerner røres sammen med  dressingen og  lægges på kålbladene, der rulles sammen om fyldet.

Kan som her serveres med “bånd” af strimlet gulerod rundt om eller som en kebab  med papir rullet omkring.

Rigt på flavonoider, antioxidanter, jern, C-vitaminer, betacaroten, kalium og protein

Super sundt, danske lokale råvarer, hurtigt at lave , ser flot ud og er super lækkert.

LÆS også om Broccoli og andre sunde grøntsager   HER
FIND lokale økologiske råvarer   HER

Synes du om denne opskrift, så del den gerne med andre

(Visited 67 times, 1 visits today)