Den gyldne mælk

Har du eller nogen i familien fået en sommerforkølelse eller andet, der generer her i ferietiden, skulle du prøve ”Den gyldne mælk”, med Gurkemeje.

Du kender sikkert Gurkemeje som krydderi i asiatiske eller afrikanske rette, hvor det er med til at give retten dens karakteristiske lyse gule farve?

Men Gurkemeje er meget mere end bare et krydderi. Det har  siden oldtiden  været kendt for dets helbredende virkning. Det:

  • Støtter immunforsvaret
  • Virker antiinflammatorisk
  • Hjælper fordøjelsen
  • Støtter leveren
  • Menes endda at beskytte mod nogle former for cancer.

 

Det kan bruges  i karry, supper, saucer, the eller som her i ”Den gyldne mælk”, hvor
peber og lidt fedtstof fra mælken hjælper optagelsen af Gurkemeje, og Ingefær og Kanel forstærker Gurkemejens virkning.

 

2 dl mælk: Mandel, kokos, soya eller komælk
1 tsk Gurkemeje pulver
½ tsk ingefær pulver eller frisk høvler ingefær
1 knivspids stødt peber
½ tsk stødt ægte kanel
1 tsk honning eller ahornsirup
Bland alle ingredienser i en gryde og varm det op under piskning.
Skal være rygende varm men ikke koge

(Visited 103 times, 1 visits today)